over ons

Een potroos kleurt het interieur, brengt sfeer en beleving op balkon en terras!
Dat is wat Difference Roses beoogt. Tijdens een zorgvuldig veredelingsproces ontstaan uit kruisingen nieuwe rassen met bloemvormen en kleuren die tot de verbeelding spreken. Met de wensen van consumenten en kwekers werkt Difference Roses als veredelaar aan de toekomst. Een lust voor het oog.
De door en door geteste rassen zijn niet alleen vernieuwend in kleur en vorm maar worden ook milieuvriendelijk opgekweekt.

over_foto

creatie

Aantrekkelijke nieuwe rassen zijn ontwikkeld met gewenste eigenschappen, zoals compacte groei, goede vertakking, een uitstekende houdbaarheid en resistentie tegen ziekten en plagen. De prachtige nieuwe kleuren en bloemvormen maken het assortiment een van ’s werelds mooiste.

combinatie

De combinatie van moderne productietechnieken, specialistische klassieke veredeling en praktische ervaring staat aan de basis van ons resultaat: Rassen met goede teelteigenschappen waarbij houdbaarheid en sierwaarde niet uit het oog zijn verloren. Een uitstekende consumentwaarde is namelijk een belangrijk selectiecriterium.

veredeling

Met moderne veredelingstechnieken  en zorgvuldige selectie worden de gewenste resultaten zo efficiënt mogelijk verwezenlijkt. Ons team bestaat uit hoogopgeleide, ervaren en toegewijde mensen. Informatie-uitwisseling over de productie en ervaringen van telers en consumenten uit alle delen van de wereld, vormen de basis voor de best denkbare kruisbestuiving.

smaak

Difference Roses innovaties worden aangepast aan de periodieke veranderende consumententrends en voorkeuren in de markt. Onze variëteiten worden bekroond op velerlei beurzen.

de bedrijven achter difference roses

De samenwerking tussen HPD en Agriom in De Kwakel vormt de solide basis van Difference Roses. United Selections voert de verkoopactiviteiten voor het potrozensortiment van Difference Roses uit.

HPD produceert op haar speciaal hiertoe uitgeruste bedrijf grote aantallen potrozen van uniforme en hoge kwaliteit.

Agriom is een gespecialiseerde veredelaar die middels samenwerkingen met productspecialisten een breed assortiment sierteeltgewassen creëert.

United Selections heeft internationaal goede contacten in Europa, Afrika, de VS, Canada, China en Japan.

Een mooi voorbeeld hoe toonaangevende bedrijven samenwerken in de dynamische sierteeltsector.

bedrijven_foto

Agriom

LOGO-Agriom-tekst-300x300

HPD Potplanten

hpd_logo_3

United Selections

United Selections high res logo tagline (4)

wij geven u een voorsprong door...

veredeling

De weg naar innovatieve rassen door klassieke veredeling met superieure teeltkwaliteit en houdbaarheid als doel.

testen

Selectie en veelvuldig testen levert naast instandhouding van gecontroleerd ziektevrij Elite-materiaal schoon en gezond uitgangsmateriaal en garandeert de beste kwaliteit stekken voor onze licentiehouders.

assistentie & advies

Onze experts staan klaar om telers over de hele wereld te helpen bij de teelt van kwaliteits potrozen in velerlei verschijningsvormen.

topkwaliteit

Topkwaliteit stekken en jonge planten zijn de basis voor gezonde potrozen. Iedere producent van onze soorten kunnen we een gezonde start bezorgen.

bescherming

Alle Difference Roses-rassen worden beschermd door Kwekersrecht of Patenten (indien van toepassing). In samenwerking met Royalty Administration International worden de belangen van onze klanten beschermd.

onze rassen

Ontdek onze rassen. U herkent ze aan:

goede vertakking en dus aantal bloemknoppen

compacte groei / verminderde behoefte aan groeiremmers

uniforme groeieigenschappen tussen de rassen

goede houdbaarheid: minimaal 18 dagen

resistentie / tolerantie tegen ziekten en plagen

mooie bloemvorm, voldoende gevuld; een echte 'roos'

heldere bloemkleur

egale bladkleur

Klik op de foto’s voor meer informatie.

verkoop

Voor commerciële aanvragen:

United Selections

Peter Schrama

pschrama@united-selections.com
+31 (0)6 53 85 77 16

contact

 • Difference Roses B.V.

 • +31 (0)297-344078

 • United Selections
  Fraxinus 12
  1424 LG De Kwakel
  Nederland

 • Agriom
  Achterweg 58a
  1424 PR De Kwakel
  Nederland
 • HPD
  Achterweg 16
  1424 PR De Kwakel
  Nederland

 • info@differenceroses.nl

KvK: 57869472

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Vervolg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Sla hier rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht en Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Volg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

nieuws

Save the date: Flower Trials 2024 bij Agriom

De Kwakel, mei 2024 – Zet alvast in uw agenda: 11 – 14 juni Flower Trials 2024 bij Agriom in De Kwakel. U bent van harte welkom in onze kassen aan de Achterweg 58a in De Kwakel. Wij showen onze nieuwste potroosvariëteiten: nieuwe kleuren, nieuwe vormen en sommige potroosjes verspreiden een delicate geur. Onze deuren ...

AANKONDIGING: 13 T/M 16 juni 2023 FLOWER TRIALS BIJ AGRIOM

De Kwakel, mei 2023 -Tijdens de FlowerTrials® 2023 van 13 t/m 16 juni zijn onze deuren voor u geopend. Wij tonen u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de veredeling van potroos. Wij ontmoeten u graag op onze locatie aan de Achterweg 58a. Dinsdag, woensdag en donderdag van 08:00 – 18:00 uur. Vrijdag van ...

United Selections voert verkoop Difference Roses uit

De Kwakel, september 2022 – Per 1 september voert United Selections de verkoopactiviteiten voor het potrozenassortiment van Difference Roses uit. Door deze samenwerking krijgt Difference Roses een bredere toegang tot verschillende productiegebieden. Naast Nederland zal het assortiment ook beschikbaar komen voor andere kwekers en landen. Difference Roses is een samenwerkingsverband tussen HPD Potplanten en veredelaar ...