over ons

Een potroos kleurt het interieur, brengt sfeer en beleving op balkon en terras!
Dat is wat Difference Roses beoogt. Tijdens een zorgvuldig veredelingsproces ontstaan uit kruisingen nieuwe rassen met bloemvormen en kleuren die tot de verbeelding spreken. Met de wensen van consumenten en kwekers werkt Difference Roses als veredelaar aan de toekomst. Een lust voor het oog.
De door en door geteste rassen zijn niet alleen vernieuwend in kleur en vorm maar worden ook milieuvriendelijk opgekweekt.

creatie

Aantrekkelijke nieuwe rassen zijn ontwikkeld met gewenste eigenschappen, zoals compacte groei, goede vertakking, een uitstekende houdbaarheid en resistentie tegen ziekten en plagen. De prachtige nieuwe kleuren en bloemvormen maken het assortiment een van ’s werelds mooiste.

combinatie

De combinatie van moderne productietechnieken, specialistische klassieke veredeling en praktische ervaring staat aan de basis van ons resultaat: Rassen met goede teelteigenschappen waarbij houdbaarheid en sierwaarde niet uit het oog zijn verloren. Een uitstekende consumentwaarde is namelijk een belangrijk selectiecriterium.

veredeling

Met moderne veredelingstechnieken  en zorgvuldige selectie worden de gewenste resultaten zo efficiënt mogelijk verwezenlijkt. Ons team bestaat uit hoogopgeleide, ervaren en toegewijde mensen. Informatie-uitwisseling over de productie en ervaringen van telers en consumenten uit alle delen van de wereld, vormen de basis voor de best denkbare kruisbestuiving.

smaak

Difference Roses innovaties worden aangepast aan de periodieke veranderende consumententrends en voorkeuren in de markt. Onze variëteiten worden bekroond op velerlei beurzen.

de bedrijven achter difference roses

De samenwerking tussen HPD en Agriom in De Kwakel vormt de solide basis van Difference Roses.
HPD produceert op haar speciaal hiertoe uitgeruste bedrijf grote aantallen potrozen van uniforme en hoge kwaliteit die onder het label Favourite Roses via Vireõ worden vermarkt.
Agriom is een gespecialiseerde veredelaar die middels samenwerkingen met productspecialisten een breed assortiment sierteeltgewassen creëert.
Een mooi voorbeeld hoe toonaangevende bedrijven samenwerken in de dynamiek van onze sierteeltsector.

Agriom

HPD Potplanten

wij geven u een voorsprong door...

veredeling

De weg naar innovatieve rassen door klassieke veredeling met superieure teeltkwaliteit en houdbaarheid als doel.

testen

Selectie en veelvuldig testen levert naast instandhouding van gecontroleerd ziektevrij Elite-materiaal schoon en gezond uitgangsmateriaal en garandeert de beste kwaliteit stekken voor onze licentiehouders.

assistentie & advies

Onze experts staan klaar om telers over de hele wereld te helpen bij de teelt van kwaliteits potrozen in velerlei verschijningsvormen.

topkwaliteit

Topkwaliteit stekken en jonge planten zijn de basis voor gezonde potrozen. Iedere producent van onze soorten kunnen we een gezonde start bezorgen.

bescherming

Alle Difference Roses-rassen worden beschermd door Kwekersrecht of Patenten (indien van toepassing). In samenwerking met Royalty Administration International worden de belangen van onze klanten beschermd.

onze rassen

Ontdek onze rassen. U herkent ze aan:

goede vertakking en dus aantal bloemknoppen

compacte groei / verminderde behoefte aan groeiremmers

uniforme groeieigenschappen tussen de rassen

goede houdbaarheid: minimaal 18 dagen

resistentie / tolerantie tegen ziekten en plagen

mooie bloemvorm, voldoende gevuld; een echte 'roos'

heldere bloemkleur

egale bladkleur

Klik op de foto’s voor meer informatie.

verkoop

Voor commerciële aanvragen en ondersteuning:

Agriom

Jaap Stelder
jaap.stelder@agriom.nl
+31 6 5140 8341

contact

 • Difference Roses B.V.

   

 • Agriom
  Achterweg 58a
  1424 PR De Kwakel
  Nederland

 • HPD
  Achterweg 16
  1424 PR De Kwakel
  Nederland

   

 • info@differenceroses.nl

 • +31 (0)297-344078

KvK: 57869472

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Vervolg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Sla hier rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht en Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Volg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

nieuws

Korte video geeft een kijkje in de kas

De Kwakel, maart 2021- Difference Roses brengt een potrozensortiment op de markt dat anders is. In een korte video tonen HPD Potplanten en veredelaar Agriom het veredelingsproces en de productie-omstandigheden waaronder de geselecteerde rassen worden opgekweekt. Bekijk hier de video.    

Bezoek HPD Potplanten tijdens Kom in de Kas (6 en 7 april)

De Kwakel, april 2019 – Leuk voor het hele gezin: op 6 en 7 april 2019 is er Kom in de Kas! Op deze dagen zetten 200 kwekers hun deuren open zodat iedereen kennis kan maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. HPD Potplanten doet dit jaar ook ...

POTROZEN VAN DIFFERENCE ROSES OP VIREÕ GARDEN FAIR IN DE KWAKEL

De Kwakel, maart 2019 – Op woensdag 27 en donderdag 28 maart bent u van harte welkom bij de Vireõ Garden Fair, Hoofdweg 13 | 1424 PC De Kwakel. Deelnemer en topkweker HPD toont een keur aan potrozen uit de Difference Roses lijn. Ontdek de kwaliteit van onze rassen en toepassingsmogelijkheden voor balkon, terras ...